Pas cu pas: Ghid pentru instalarea Windows 11 pe laptop

Acest articol te va îndruma prin procesul de instalare a Windows 11 pe laptopul tău. Este un proces relativ simplu, dar necesită o atenție sporită la detalii. Vom trece prin fiecare pas, de la pregătirea sistemului și până la finalizarea instalării.

Pasul 1: Verifică cerințele de sistem

În primul rând, trebuie să te asiguri că laptopul tău îndeplinește cerințele de sistem pentru Windows 11. Conform Microsoft, acestea includ:

  • Un procesor 1 GHz sau mai rapid cu cel puțin 2 nuclee pe un chipset compatibil 64 de biți
  • 4 GB de RAM sau mai mult
  • 64 GB de spațiu de stocare sau mai mult
  • O placă video compatibilă cu DirectX 12 sau ulterioară cu driver WDDM 2.0
  • Ecran cu rezoluție de cel puțin 720p

Dacă laptopul tău îndeplinește aceste cerințe, poți continua cu următorii pași.

Pasul 2: Descarcă ISO-ul Windows 11

Du-te pe site-ul oficial Microsoft și descarcă imaginea ISO a Windows 11. Asigură-te că alegi versiunea corectă pentru sistemul tău, adică 64 de biți.

Pasul 3: Creează un mediu de instalare bootabil

Urmează instrucțiunile de pe site-ul Microsoft pentru a crea un mediu de instalare bootabil. Acesta poate fi un stick USB sau un DVD. Ai nevoie de un program de tip „burning” pentru a crea acest mediu de instalare bootabil.

Pasul 4: Configurează BIOS-ul

Pornește laptopul și apasă tasta corespunzătoare pentru a intra în BIOS (de obicei este F2, F12 sau DEL, în funcție de producător). Navighează prin meniurile BIOS-ului și asigură-te că laptopul tău este setat să pornească de pe dispozitivul bootabil pe care l-ai creat.

Pasul 5: Instalarea Windows 11

Acum, restartează laptopul cu dispozitivul bootabil conectat. Laptopul tău ar trebui să pornească de pe acesta și să înceapă procesul de instalare a Windows 11.

Urmează instrucțiunile de pe ecran. Va trebui să accepți termenii și condițiile, să introduci cheia de produs (dacă este necesar) și să alegi unde vrei să instalezi Windows 11, de obicei partiția C.

Pasul 6: Configurarea inițială

După ce Windows 11 este instalat, laptopul tău va reporni și vei fi îndrumat prin procesul de configurare inițială. Aici vei alege setările de limbă și regiune, vei configura un cont de utilizator și vei seta preferințele de confidențialitate.

Pasul 7: Actualizările și instalarea driverelor

Odată ce configurarea inițială este completă, ar trebui să te asiguri că Windows 11 este la zi cu toate actualizările. De asemenea, este posibil să trebuiască să instalezi drivere pentru unele componente hardware ale laptopului tău.

Felicitări! Acum ești gata să explorezi toate caracteristicile și îmbunătățirile pe care le aduce acest nou sistem de operare.

Citește și De la Windows la Linux: O comparatie a celor mai populare sisteme de operare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *