Elon Musk anunţă că va introduce apeluri vocale şi video pe platforma X (fostă Twitter)

Miliardarul Elon Musk a declarat joi că intenţionează să introducă apeluri vocale şi video pe reţeaua sa de socializare X. Rețeaua a fost cunoscută anterior sub numele de Twitter, relatează dpa.

Funcţia va fi disponibilă pe telefoanele iPhone şi Android, precum şi pe PC-uri şi computerele Mac de la Apple, a mai spus Elon Musk. Omul de afaceri afaugă că nu sunt necesare numere de telefon.

Reţeaua de socializare X este ca o „agendă de adrese globală”, a mai scris el.

Anunţul face parte din planul lui Elon Musk de a transforma reţeaua Twitter, pe care a cumpărat-o pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari, în noua platformă X, o „aplicaţie pentru orice”.

Astfel de aplicaţii universale sunt populare în China, unde oamenii folosesc WeChat, de exemplu, pentru orice, de la teme online şi până la tranzacţii financiare.

Cu apeluri vocale şi video, Elon Musk va intra pe o piaţă în care există deja numeroşi concurenţi şi preferinţe înrădăcinate ale utilizatorilor. De exemplu, apelurile audio şi video sunt deja disponibile pe WhatsApp, Facebook Messenger şi pe toate dispozitivele Apple prin intermediul serviciului Facetime al companiei.

Elon Musk nu a oferit detalii despre cât de repede va fi disponibilă funcţia şi dacă vor exista costuri suplimentare asociate cu aceasta.

Citește și X (Twitter) lansează oficial programul de recompensare a creatorilor de conţinut