Cum să folosiți pluginul Yoast SEO pentru optimizarea conținutului

Pluginul Yoast SEO este unul dintre cele mai populare instrumente folosite pentru optimizarea SEO (Search Engine Optimization) a site-urilor WordPress. Acest plugin vă permite să îmbunătățiți ușor poziția site-ului dvs. în motoarele de căutare printr-o varietate de funcții, de la metadate până la analiza conținutului.

Prima etapă este instalarea pluginului. Mergi în panoul de administrare WordPress, la „Pluginuri”, apoi „Adaugă nou”. Căutați „Yoast SEO” și apăsați „Instalează acum”, urmat de „Activează”.

După activare, veți observa o nouă filă „SEO” în panoul de administrare. Click pe aceasta și urmați pașii pentru setările de bază. Acest lucru va include setarea genului site-ului, alegerea unui separator de titlu și setarea metadatelor pentru pagina principală.

Pentru fiecare postare sau pagină, pluginul Yoast SEO adaugă o secțiune unde puteți adăuga titlul SEO, descrierea meta și cuvintele cheie. Este esențial să completați aceste câmpuri cu atenție pentru a vă îmbunătăți șansele de a clasifica mai bine în rezultatele căutării.

Una dintre funcțiile cele mai puternice ale Yoast SEO este analiza conținutului. Când scrieți sau editați o postare, Yoast vă va oferi sugestii pentru îmbunătățirea conținutului, de exemplu lungimea paragrafelor, utilizarea subtitlurilor și densitatea cuvintelor cheie. Aceasta ajută nu doar la SEO, dar și la lizibilitate.

Citește și Top 10 pluginuri SEO pentru WordPress în 2023

Yoast SEO oferă, de asemenea, facilități pentru a confirma proprietatea site-ului dvs. pe diverse motoare de căutare ca Google, Bing și Yandex. În secțiunea ‘Webmaster Tools’, adăugați codurile de verificare furnizate de aceste servicii pentru a ajuta la indexarea mai rapidă a site-ului dvs.

Nu neglijați categoriile și etichetele atunci când vine vorba de SEO. Sub meniul ‘SEO’, veți găsi o opțiune pentru ‘Taxonomii’. Aici puteți seta titluri și descrieri pentru categorii, etichete și alte taxonomii personalizate.

Yoast SEO include și un manager de redirecționări care vă permite să configurați redirecționări 301 pentru URL-uri schimbate sau șterse, minimizând astfel paginile de eroare 404.

Generarea și Editarea fișierelor robots.txt și .htaccess

Yoast SEO nu este doar despre optimizarea conținutului și metadatelor; acesta oferă și instrumente pentru gestionarea fișierelor esențiale ale site-ului, cum ar fi robots.txt și .htaccess.

Fișierul robots.txt

Fișierul robots.txt le spune motoarelor de căutare ce părți ale site-ului dvs. pot fi scanate și indexate. Cu Yoast SEO, generarea și editarea acestui fișier este simplă. Mergeți în panoul de administrare WordPress, apoi în SEO -> Instrumente -> Editor de fișiere. Aici, veți găsi un editor pentru robots.txt.

Dacă site-ul dvs. nu are încă un fișier robots.txt, puteți crea unul direct din această interfață. De obicei, fișierul va conține reguli pentru a permite sau interzice indexarea anumitor directoare, fișiere sau tipuri de conținut.

Exemplu de conținut pentru robots.txt:

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-content/uploads/

Fișierul .htaccess

Fișierul .htaccess este esențial pentru configurarea serverului web și poate influența SEO prin redirecționări, setări de cache și multe altele. Accesarea și editarea acestui fișier sunt, de asemenea, posibile prin Yoast SEO.

În aceeași secțiune Editor de fișiere, alături de fișierul robots.txt, veți găsi opțiunea de a edita .htaccess. Aici puteți adăuga sau modifica regulile pentru a îmbunătăți performanța site-ului, securitatea sau pentru a stabili redirecționări.

Notă: Fișierul .htaccess este un fișier sensibil. O eroare mică aici poate duce la probleme mari, inclusiv la inaccesibilitatea site-ului. Este recomandat să aveți o copie de rezervă a fișierului înainte de a face orice modificări.

Exemplu de conținut pentru .htaccess:

Redirecționează HTTP la HTTPS

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Yoast SEO este un instrument indispensabil pentru orice proprietar de site WordPress care dorește să-și optimizeze conținutul pentru motoarele de căutare. Utilizarea eficientă a acestui plugin vă poate ajuta să ajungeți în topul rezultatelor de căutare, crescând vizibilitatea și traficul site-ului dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *