Cele mai bune pluginuri de securitate pentru WordPress & Joomla în 2023

Tehnologia evoluează rapid, iar odată cu ea și amenințările cibernetice. WordPress și Joomla sunt printre cele mai populare sisteme de management al conținutului (CMS) disponibile, iar protejarea lor a devenit o prioritate pentru toți proprietarii de site-uri. Iată cele mai bune pluginuri de securitate pentru WordPress și Joomla în 2023.

WordPress

  1. Wordfence Security: Acest plugin complex oferă o multitudine de funcționalități de securitate, inclusiv un firewall, scanare pentru malware, protecție în timp real împotriva amenințărilor, precum și protecție împotriva atacului cu forță brută. Wordfence este actualizat constant pentru a face față celor mai noi amenințări și are o versiune gratuită suficient de robustă pentru majoritatea utilizatorilor.
  2. iThemes Security: iThemes oferă protecție împotriva forței brute, securizarea fișierelor și a bazei de date, blocarea utilizatorilor care au prea multe eșecuri la autentificare și multe altele. Versiunea Pro adaugă și mai multe funcționalități, inclusiv autentificare în doi pași și scanări programate.
  3. Sucuri Security: Un alt plugin de securitate pentru WordPress popular, Sucuri oferă un set de funcționalități robuste, inclusiv scanarea fișierelor pentru modificări, monitorizarea traficului, un sistem de alarmare și un firewall pentru website. Sucuri este cunoscut pentru eforturile sale de a proteja site-urile împotriva amenințărilor DDoS și a atacurilor brute force.

Joomla

  1. RSFirewall: RSFirewall este unul dintre cele mai puternice pluginuri de securitate pentru Joomla. Oferă o multitudine de funcționalități, inclusiv scanarea în timp real, un sistem de control al accesului, blocarea IP-urilor suspecte și protecția împotriva atacurilor de injectare SQL.
  2. Akeeba Backup: Deși este mai mult un plugin de backup decât de securitate, Akeeba Backup este vital pentru protecția site-ului tău Joomla. În cazul în care site-ul tău este compromis, acest plugin te va ajuta să-ți recuperezi datele în cel mai scurt timp posibil.
  3. Antivirus Website Protection: Acest plugin se concentrează pe prevenirea și curățarea de viruși și malware. Monitorizează toate fișierele tale pentru a detecta modificările, iar în cazul în care găsește ceva suspect, te anunță imediat.

Protecția site-urilor tale WordPress și Joomla ar trebui să fie întotdeauna o prioritate. Chiar dacă aceste pluginuri de securitate sunt de mare ajutor, este esențial să urmezi și bune practici de securitate, cum ar fi actualizările constante ale CMS-ului și ale pluginurilor, utilizarea de parole puternice și implementarea autentificării în doi pași ori de câte ori este posibil. Cu ajutorul acestor strategii și a celor mai bune pluginuri de securitate, poți asigura securitatea site-ului tău WordPress sau Joomla în 2023.

Citește și Securitatea în WordPress & Joomla: Cum să vă protejați site-ul